image

Vandaag ontmoeten wij… Tessa

4 juni 2019 De Hallen

In de rubriek “Vandaag ontmoeten wij” vragen wij naar de ervaring van mensen in De Hallen Amsterdam.

Vandaag ontmoeten wij…Tessa!
Manager Café Belcampo

Mijn eerste indruk van De Hallen? Een hele goede! Ik heb vanaf 2003 hier op de hoek bij Gary’s Deli gewerkt. Toen was de tramremise nog helemaal vervallen. We hebben er nog krakers in zien komen en Hollands Next Topmodel is hier ook nog opgenomen, maar we keken wel uit naar de renovatie. Het was natuurlijk een prachtige plek, alleen duurde het heel lang voordat het gerenoveerd werd. Achteraf gezien ben ik heel blij dat alle eerdere plannen niet door zijn gegaan, want dit is veel mooier en beter dan wat ze eerst van plan waren. We kregen de kans om hier Café Belcampo te openen, eigenlijk een perfect moment, omdat het pand van Gary’s Deli ook gerenoveerd zou worden. Gary heeft mij gevraagd om Café Belcampo samen met hem op te pakken. Heel leuk!

Het was natuurlijk een prachtige plek, alleen duurde het heel lang voordat het gerenoveerd werd.

In eerste instantie maakt het gebouw De Hallen voor mij bijzonder, ik vind het echt prachtig! Qua kleur en dat alle originele details zo mooi intact zijn gehouden. Het is heel mooi gerenoveerd! En daarbij alles wat er te doen valt, het is echt een bruisende plek geworden! Je hebt hier de grotere commerciële partijen zoals de FilmHallen en de Foodhallen, maar de Kleine Passage is ook heel leuk met al die kleine winkeltjes en de sociale werkplekken zoals Recycle, de bibliotheek met haar buurtfunctie; er is zo veel te doen! En dan ook nog de Culturele Zondagen en de markten in het weekend. Alles bij elkaar is het gewoon een boeiende plek!

In het begin waren we eigenlijk best nog wel een beetje huiverig. Samen met de OBA, Beeldend Gesproken en Recycle openden wij als eersten onze deuren voor publiek. In het begin was het hier echt doodstil, er kwamen wel nieuwsgierige kijkers, maar het was veel te rustig. Maar toen alle andere ondernemingen opengingen werd het drukker en drukker en drukker! En je ziet het nu, op maandag zit Belcampo gewoon vol. Het loopt echt als een trein.

Het is voor mij ook echt wel een voorrecht om op zo’n mooie plek te mogen werken.

Het is ook een hele leuke plek om naar toe te gaan met kinderen. Heel veel mensen denken vaak toch nog alleen aan de Foodhallen als het over De Hallen gaat. Maar De Hallen is veel meer. Op woensdagmiddagen zijn er leuke activiteiten voor kinderen en in Belcampo is het ook heel leuk met de kinderhoek. Heel veel ouders komen op woensdag en vrijdag met hun jonge kinderen hier naar toe. Ik vind het ook heel leuk dat de Tollensstraat autovrij is, dus de kinderen kunnen hier ook buiten spelen. Dat vind ik altijd wel een aanbeveling, omdat mensen er misschien niet zo snel aan denken om met hun kinderen hiernaartoe te komen.

Wie ik De Hallen graag nog een keer wil laten zien? Het is heel erg, maar mijn ouders hebben het nog niet gezien. Dus zij moeten sowieso nog een keer mee! Ik laat wel de website en de foto’s zien, maar dat is natuurlijk niet te vergelijken met hier echt zijn.

Mijn lievelingsplek? Ik vind het eigenlijk het leukst om hier buiten in de Tollensstraat op de houten banken te gaan zitten als het mooi weer is en dat je echt het pand ziet. Ik vind deze ingang ook echt heel mooi! Het is voor mij ook echt wel een voorrecht om op zo’n mooie plek te mogen werken.

Deel dit INTERVIEW