Tentoonstelling Natuurtekenaar Joris de Raedt

Tentoonstelling Natuurtekenaar Joris de Raedt

Donderdag 16 maart 2017, - - Maandag 17 juli 2017, - Mevrouw van Dale

Donderdag 16 maart is de vernissage van Net Echt, met illustraties van de Vlaamse Joris de Raedt (1987), wetenschappelijke illustrator, grafisch ontwerper en fotograaf. Deze middag wordt óók zijn nieuwe boek Roofvogels en Uilen van Noord-West Europa gepresenteerd.

De Raedt tekent zijn hele leven al zoogdieren, planten, insecten en vogels – zijn grote liefde. Hij studeert in 2012 cum laude af aan de Royal Academy of Fine Arts in Antwerpen en heeft opdrachtgevers over de hele wereld. Zijn werk is te zien in magazines, musea en natuurparken. Zijn illustraties zijn zo levensecht dat je de vacht van de vos en het dons van de sneeuwuil bijna kunt voelen.

De betoverende expositie Net Echt bestaat onder meer uit een vos, een egel, een gazelle, een wilde kat, een bosmuisje, reptielen en insecten. De hoofdrol is weggelegd voor roofvogels en uilen.

De opening van de solotentoonstelling Net Echt vindt plaats op donderdag 16 maart om 17.00 uur bij Studio Mevrouw van Dale in De Hallen Amsterdam. Het boek Roofvogels en Uilen is dan ook te koop. Joris de Raedt en Paul Böhre zijn zelf aanwezig om te signeren. Prijs van een gesigneerd exemplaar: €19,95.

Deze expositie wordt opgeluisterd door een illuster gezelschap: de opgezette dieren van antiquair Bert Kraker, onze flamboyante buurman in De Hallen.

Ervaar de wondere wereld van de natuur met een borrel en hapjes tijdens deze vernissage/boekpresentatie volgende week donderdag.

Graag tot 16 maart!