Groepsexpositie MUEC #6

Groepsexpositie MUEC #6

Donderdag 16 maart 2017, - - Zaterdag 29 april 2017, - Beeldend gesproken

Colin Laguna, Ariën van Lavieren en Simeon zijn de nieuwe kunstenaars in onze collectie. De groepsexpositie Mooi Uit Eigen Collectie – de zesde editie (MUEC #6) toont werk van deze drie kunstenaars en nieuw, bijzonder werk van kunstenaars van wie we al langer werk in stock hebben.

MUEC #6 is een interactieve tentoonstelling. Wij hebben stiften en papier klaarliggen. Bezoekers geven hun reacties, hun interpretaties, genuanceerde feedback, associaties en ongezouten meningen. Andere bezoekers reageren daar weer op.

Beeldend Gesproken is de kunstuitleen uitsluitend voor professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. De meesten hebben kunstacademie gedaan, sommigen zijn autodidact. Iedere kunstenaar heeft een herkenbaar eigen oeuvre opgebouwd. Beeldend Gesproken zorgt ervoor dat het werk van deze kunstenaars de wereld in gaat.

De Gallery Talk is op woensdag 12 april om 19:30-20:30 uur. De Gallery Talk van Beeldend Gesproken is een interactieve oefening in het aandachtig kijken naar kunst. Wij nemen één werk uit de expositie MUEC #6 als basis voor dit gesprek. Daarna gaan wij op zoek naar associaties en bredere betekenissen. Asia Kuzmiczow, onze collectiebeheerder, leidt de Gallery Talk. Het Intercontinental Ensemble speelt een eigen compositie met als inspiratie het kunstwerk.